Заготовлено 9,6 мільйона тонн солодких коренів за урожайності 469,8 ц/га, інформує прес-служба Мінагрополітики. На Волині, Дніпропетровщині, Житомирщині, Харківщині, Чернігівщині та Буковині копання завершили, а найвища середня урожайність — 558,1 ц/га — зафіксована на Львівщині. З перероблених станом на 11 листопада 6,45 мільйона тонн буряків виготовлено майже 890 тисяч тонн цукру, повідомляє галузева асоціація. За оптимістичними прогнозами «Укрцукру», в нинішньому сезоні виробництво солодкого піску в країні сягне 1,45 мільйона тонн — цього обсягу достатньо, щоб перекрити внутрішню потребу, яка нині оцінюється в 1,25—1,3 мільйона тонн. А ось про великі експортні запаси, як це було у сприятливіші для галузі роки, годі й мріяти. Відкритим залишається й питання, скільки коштуватиме цукор, адже через стрімке здорожчання природного газу собівартість білих кристалів істотно зросла.

Тим часом Мінагрополітики своїм наказом створило робочу групу з питань розвитку цукрової галузі, серед завдань якої «надання пропозицій щодо розроблення нормативно-правових актів...» та їх опрацювання, «аналіз та оброблення інформації щодо проблемних питань...». А Міністерство економіки анонсувало, що вже з 5 січня розпочне прийом заявок у рамках розподілу серед імпортерів тарифної квоти на ввезення в Україну цукру-сирцю з тростини на 2022 рік обсягом 267,8 тисячі тонн.