У головній пошті Львова марку погашають представник громадської організації «Козацька пошта» Андрій Пилюх, президент фонду «Літопис УПА» Микола Посівний, депутат облради Святослав Шеремета та керівник Львівської дирекції «Укрпошти» Євгеній Савчук.

У будівлі головної пошти у Львові відбулося погашення ювілейного конверта та марки, присвячених 150-річчю від дня народження Антіна Кравса — генерал-чотара, командувача 3-го корпусу Української Галицької армії, командира армійських груп об’єднаних армій ЗУНР та УНР.

Депутати Львівської облради проголосили 2021-й роком Антіна Кравса. Він народився на Буковині, рано втратив батька, тому ним опікувався старший брат, який забрав його до Відня, де той закінчив вищу офіцерську школу. Проходив службу в Східній Галичині. Під час Першої світової війни командував Бережанським полком австрійської армії. У 1918-му після проголошення Західноукраїнської Народної Республіки перейшов на службу в Українську Галицьку армію. У процесі наступу українських армій на Київ командував Центральною армійською групою. Під час кривавих боїв з більшовицькими військами його підрозділи зайняли Бердичів, Козятин, Фастів та увійшли до Києва.

«Антін Кравс — велика людина, якою може пишатися кожна нація», — заявив під час погашення марки голова депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції облради Святослав Шеремета.

Львівська дирекція АТ «Укр-пошта» вже не перший рік у рамках проекту «Власна марка» виготовляє конверти та марки з нагоди пам’ятних подій.

«Тираж конвертів з Антіном Кравсом — 150 штук, але він може бути збільшений. Ми з радістю долучаємось до популяризації видатних постатей Львівщини та України», — розповів керівник Львівської дирекції «Укрпошти» Євгеній Савчук.

В області в рамках підготовки до ювілею Антіна Кравса було проведено круглий стіл, вечір пам’яті. До вшанування постаті великого сина України та Австрії разом з представниками дипломатичного корпусу долучилася й українська громада Відня. У Львові представники влади та громадськості цього дня поклали квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької армії. 

Фото прес-служби облради.