Всі вони дуже поважають наших мужніх захисників.

«Голос України» передплатили в подарунок Юрію Клименку із селища Томашгород Рокитнівської тергромади, син якого Руслан загинув в АТО, а також Лесі Жук із села Постійне Деражненської ТГ, яка не дочекалася з війни сина Володимира — він загинув у 2016-му.

Отримуватимуть газету також атовці Олександр Скоморох із селища Демидівка, Андрій Стецюк із села Дубляни Демидівської ТГ, Олександр Єленець із селища каменярів Томашгород Рокитнівської ТГ, а також Микола Очко із села Деражне Держаненської ТГ. До речі, Микола Очко нині викладає музику дітям у місцевій музичній школі.

— Таку ж мирну професію має — викладає дітям фізкультуру в Кідрівському ліцеї — і Сергій Бадига, який мешкає у селі Озеро нашої ж Каноницької громади. Він був захисником Донецького аеропорту, — розповідає каноницький сільський голова, батько чотирьох дітей Віктор Семчук. — Воював під Дебальцевим і Петро Мороченець, але підвело здоров’я, він повернувся у мирне життя — працює кочегаром у школі. Не ховався за спини на сході й Сергій Павлюк — бойова дорога пролягла в районі Пісків та Авдіївки. Загалом у селі Озеро, як і в інших селах громади, живе чимало тих, хто боронив наш мир на сході. Кожен із них заслуговує на слова вдячності. Особисто я хочу побажати усім мирного неба і, звичайно ж, міцного здоров’я.

Поліське село Яринівка Малинської тергромади теж свого часу проводжало і зустрічало односельчан з АТО.

— У першу хвилю мобілізації, ще в 2014-му, пішов боронити свою землю Михайло Потапчук, воював у складі 51-ї Володимир-Волинської бригади, яку згодом розформували. Нині Михайло живе в Яринівці, а в сусідньому селі — Малушці — очолює колектив лісництва, — розповідає староста Малинської ТГ, до якої входить і Яринівка, Ігор Харчук — багатодітний батько. — Воював на сході ще один наш земляк Іван Терешко. До речі, професія військового популярна в нашому селі. Її обрали Валентин Стеблюк, а також подружжя Олександр і Тетяна Головенки, які служать у Національній гвардії.

Саме їм у мальовничу та охайну Яринівку доставлятимуть поштовики з перших днів нового року парламентську газету «Голос України».

Дев’ять учасників АТО, серед яких і рідні брати Іван Бай та Сергій Бай із села Неньковичі Зарічненської територіальної громади, теж стануть з нового року читачами «Голосу України». Іван Бай, як розповів староста Олександр Чередько, був в Іловайському котлі. І в 51 рік воює на сході Петро Жолондієвський. Тож йому, а також іншим учасникам АТО — мешканцям Неньковичів Віталію Гаврилюку, Геннадію Никитюку, Ігорю Чудиновичу, Сергію Ковальцю, Степану Правнику, Андрію Міньку спонсори теж презентували передплату парламентської газети, де вони, серед інших матеріалів, зможуть почитати і про будні ЗСУ, бойових побратимів.

Що стосується учасників та спонсорів акції «Подаруй газету бійцю», то це голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, голова Рівненської РДА Олександр Коваль, костопільський міський голова Євгеній Денисюк, корецький міський голова Людмила Дмитрук, сарненський міський голова Руслан Серпенінов, рокитнівський селищний голова Григорій Таргонський, зарічненський селищний голова Богдан Квачук, володимирецький селищний голова Василь Ковенько, старосільський сільський голова Михайло Кузьмич, вирівський сільський голова Сергій Опалько, вербський сільський голова Каміла Котвінська, ярославицький сільський голова Леонід Прудніков, каноницький сільський голова Віктор Семчук, малинській сільський голова Анатолій Дімітров, олександрійський сільський голова Олександр Гуц, а також Світлана Ковальчук, яку нещодавно на позачергових виборах обрали головою Малолюбашанської громади, депутати Рівненської обласної ради Андрій Бурачик, Ігор Ясенюк, Микола Кучерук, Андрій Пехотін, Руслан Потапчук, керівники комунальних підприємств Рівненської обласної ради «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» — Андрій Бортнік, Рівненської обласної дитячої лікарні — Віталій Бойко.

Фото надано автором.