Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза вручила Голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку завірену копію оригіналу закону «Про встановлення дня пам’яті жертв голоду і геноциду («Голодомору») в Україні та визнання голоду 1932—33 рр. в Україні актом геноциду», ухваленого парламентом Канади 27 травня 2008 року.

«Хочу подякувати Канаді за те, що вона однією з перших визнала Голодомор в Україні актом геноциду українського народу. Це важливий знак солідарності з Україною», — зазначив Руслан Стефанчук. Глава українського парламенту також висловив вдячність Канаді за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, участь у Кримській платформі, надання нашій державі фінансової та безпекової допомоги. За його словами, Україна цінує незмінний курс Канади на посилення санкційного тиску на Російську Федерацію. «Нині очікуємо формування нового складу групи дружби з Україною у парламенті Канади, щоб ми могли в парламентському вимірі продовжити співпрацю між Україною та Канадою», — зауважив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради відзначив успішність реалізації канадсько-української парламентської програми (Canada-Ukraine Parliamentary Program), яка цього року відзначає 30-річчя. Вона допомагає молоді з України щороку ознайомлюватися ізсередини з діяльністю парламенту Канади.

Секретаріат Голови Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут