Чернівці часто називають маленьким Парижем, хоча тут більше від Відня, оскільки місто входило до складу Австро-Угорської імперії. Але нехай і так буде. Головне, що тут завжди намагаються організувати дійства європейського рівня.

Можливо, маленьким Парижем Чернівці називали через значний прошарок культурної еліти. З Чернівців – Роза Ауслендер, Пауль Целан, Юрій Федькович, Ольга Кобилянська, Шолом Алейхем, Йозеф Шмідт, Адальберт Гржималі, Євсевій Мандичевський, Чипріан Порумбеску, Кароль Мікулі, Ірина Вільде, Володимир Івасюк, Назарій Яремчук. Інші знамениті діячі культури. 

Що ж даватимуть у «Маленькому Парижі» на початку грудня? 

Найперше, це виступ Академічного симфонічного оркестру та балетної групи Заслуженого Академічного буковинського ансамблю пісні і танцю ім. А. Кушніренка.

Як розповіли організатори, в основу композиції використано музику буковинського композитора Леоніда Затуловського (1935-2018) – сюїта «Блукаючі зірки» за однойменним романом Шолом Алейхема та одноактний балет французького композитора Даріуса Мійо (1892-1974) «Створення світу», який написаний за легендою африканського народу-фанг. Сюїта «Блукаючі зірки» складається з п’яти різнохарактерних частин, наскрізь пронизаних буковинським фольклором, у сплаві якого вся етнічна строкатість краю. Часто вона оповита пишними сучасними джазовими гармоніями. На написання балету композитора Д. Мійо надихнули вуличні і салонні музикування афроамериканців у Парижі.

Режисером та головним балетмейстером виступить заслужений артист України Леонід Сидорчук. Диригуватиме заслужений діяч мистецтв України Йосип Созанський. А задумав проєкт Руслан Косар. Зветься він «Терра Буковина». 

Ласкаво просимо.

Ілюстрація – афіша заходу.