Водночас у профільному відомстві повідомили, що більш ніж 11 мільйонів українців одержали дві дози вакцини проти COVID-19.

З 6 грудня в Україні запроваджуються нові карантинні правила. Про це вчора на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. За його словами, зміни в основному стосуються регіонів, що перебувають у жовтій зоні епідемічної небезпеки. Чиновник назвав їх «карантином для невакцинованих».

«Тепер відвідувати громадські установи на жовтому рівні можна буде тільки тим людям, які одержали принаймні одне щеплення проти COVID-19 чи мають негативний тест або сертифікат про одужання. Ця ж норма поширюється й на співробітників.

Посилення правил для невакцинованих потрібно, щоб зменшити навантаження на лікарів і медичну систему, адже в стаціонари переважно потрапляють саме ті пацієнти, які не одержали повного курсу щеплення», — прокоментував Віктор Ляшко. І додав, що термін дії «жовтого» сертифіката зменшили з 120 до 30 днів.

Міністр також зазначив, що локдаун для невакцинованих уже діє в Чехії, Словаччині та Австрії.

У МОЗі нагадали мінімально можливі інтервали між дозами вакцин: Comirnaty/Pfizer-BioNTech — 21 день, Moderna — 28 днів, CoronaVac/Sinovac Biotech — 14 днів, Oxford/AstraZeneca — 28 днів.