Протидія насильству — надзвичайно актуальне питання. Бо на тлі пандемії коронавірусу і карантинних обмежень в усьому світі та в Україні фіксується небачений спалах насильства в сім’ї, жертвами якого стають здебільшого жінки та діти. Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

«Саме зараз, на цьому історичному етапі, коли є такі складні виклики, як негативні наслідки COVID-19, потрібно шукати ефективні рішення та інструменти, які здатні зупинити цю хвилю насильства. Необхідно не замовчувати і в жодному разі не толерувати насильство та дискримінацію ні в публічному, ні в приватному просторах», — зазначила Олена Кондратюк і додала, що була рада підтримати ініціативу міжнародної організації «Біла стрічка», що проходить у межах кампанії «16 днів проти насильства».

«Ідея виставки полягає у зображенні форм насильства у вигляді комп’ютерної гри, підкреслюючи розмиття кордонів віртуального та реального світу. Біла стрічка як символ підтримки боротьби з насиллям», — акцентувала заступниця Голови Верховної Ради України.