У Миколаєві виявлено підпільний... реабілітаційний центр. Його організатори, орендувавши приміщення в тихому районі міста, брали на платне «перевиховання» алкоголіків і наркоманів.

Ця своєрідна в’язниця виключала спілкування із зовнішнім світом — від родичів приймали тільки харчові продукти та гроші за «лікування» — дві тисячі гривень на місяць. «Пацієнтів» змушували багато працювати й молитися, за найменшу провину били, морили голодом і запроторювали до карцеру. При цьому ані медичної ліцензії, ані якого-небудь іншого дозволу на подібну діяльність у центру не було.

Незвичайний заклад діяв близько чотирьох місяців, але про його ефективність ми навряд чи дізнаємося. Занепокоєні родичі забили тривогу і написали дві заяви до міліції. Як виявилося, дуже вчасно — один з «вихованців» уже намагався накласти на себе руки. Правоохоронці, що звільнили з ув’язнення близько 30 осіб, розповіли нашому кореспондентові, що нічого схожого їм раніше не доводилося бачити. «Пастори» встигли втекти. Їх розшукують.

Миколаїв.