Це Закон «Про службу військового капеланства». Це вже десята версія законопроекту, написав на своїй сторінці у Фейсбуці Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Попередні з 2009 року ніяк не могли знайти підтримки в залі парламенту. І врешті-решт на 30-й рік незалежності України ми прийняли цей закон в цілому. «За» — 291 голос.

Служіння капеланів, на переконання глави парламенту, вкрай необхідне, особливо в часи бойових дій на сході України. Капелани не лише задовольняють релігійні потреби військовослужбовців, а й допомагають їм у виконанні військового обов’язку із захисту Батьківщини.

«Законом запроваджується Служба військового капеланства та закріплюється на законодавчому рівні статус військового капелана як військовослужбовця, що, своєю чергою, надасть їм відповідні соціальні гарантії. Будуть посилені визначені Конституцією права військових, зокрема на свободу віросповідання та задоволення духовно-релігійних потреб наших захисників і членів їхніх родин», — зазначив Руслан Стефанчук.

Підтримка наших священнослужителів-добровольців, котрі з перших днів і по сьогодні на передовій, за його словами, — важливе для нас питання. Це крок назустріч НАТО, посилення обороно-
здатності нашої держави та ефективності служіння. «Це й історична можливість продовжити процес декомунізації нашої армії та перейняти понад 200-річний успішний досвід США, Великої Британії, Франції та більшості країн—членів НАТО», — резюмував Голова Верховної Ради.