Цьогоріч їх облаштовуватимуть різні команди.

Про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський. За його словами, найближчим часом департамент культури КМДА оприлюднить чіткий план заходів у столиці з урахуванням головних подій та перекриття руху під час свят.

Уже незабаром розпочнуться монтажні роботи святкових локацій, а в кожному районі столиці з’явиться новорічна ялинка. Як відомо, найголовніші локації за традицією будуть на Софійській та Контрактовій площах, а також біля Арки Дружби народів.

«Цьогоріч ми поставили за мету провести незабутнє та яскраве свято, враховуючи виклики сьогодення, а також потреби всіх соціальних і вікових груп населення», — цитує очільницю департаменту культури КМДА Яну Барінову «Вечірній Київ». Вона також зазначила, що облаштування новорічних локацій різними командами не лише додасть нового досвіду, а й забезпечить реальну конкуренцію.

Тим часом Валентин Мондриївський наголосив, що в столиці вже сім років використовують досвід, коли до створення новорічних локацій долучається приватний бізнес. Це насамперед дозволяє зекономити десятки мільйонів бюджетних коштів, яких потребують інші галузі, каже чиновник. Водночас таке партнерство дає змогу створити сучасні європейські локації, які є магнітом не тільки для киян, а й для гостей столиці.

Варто зазначити, що головна ялинка Києва та країни вже два роки поспіль потрапляла до європейського рейтингу найкрасивіших ялинок.

Вл. інф.