«Понад 37% дорослого населення в Україні пройшли повний курс вакцинації. І майже 43,8% — одержали щонайменше одне щеплення від COVID-19. За минулу добу 206 710 осіб вакцинували від коронавірусної хвороби, з них перше щеплення отримала 70 581 особа. Завершили курс вакцинації 136 129 осіб», — повідомила вчора під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Вона нагадала, що згідно з рекомендаціями ВООЗ, показник щеплених людей у світі до кінця року має становити 40%. Чиновниця констатувала: в Україні зберігаються високі темпи вакцинації.

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що на цей момент вісім областей України потенційно готові вийти із червоної зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Він також поінформував, що Міністерство охорони здоров’я подало до Кабміну прохання скликати Комісію з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, засідання якої заплановано на наступний тиждень. Вона має переглянути епідеміологічне зонування регіонів України.