Завдяки цьому місто за кілька місяців вже отримало 118 тисяч гривень там, де до цього були зайві витрати і втрати коштів.

Нещодавно виконавчий комітет Чернівецької міської ради надав дозвіл МКП «Чернівціспецкомунтранс» сортувати та переробляти такі відходи, щоб на них заробляли не сірі утилізатори, які отаборилися на Чорнівському сміттєвому полігоні, а міський бюджет.

Ось що розповів заступник міського голови Ігор Крохмаль: «Роками на Чорнівському полігоні все те, що мало ціну, збирали та реалізовували компанії, які не мали на це дозволу. Заробляли непогані гроші, але у бюджет не потрапляло жодної копійки. З потоку вибиралося найцінніше для переробки, насамперед метали та склотара. Після такого хазяйнування на полігоні залишалися рови, а решту сміття розносило вітром. Нове керівництво міської ради навіть було з цього приводу ініціатором порушення низки кримінальних проваджень. За ними  нині тривають розслідування. А ми перейшли до дієвих кроків з легалізації тіньового бізнесу у місті загалом. І у цьому сегменті теж доводимо, що і на смітті треба і можна заробляти.

Тож створили 19 додаткових робочих місць із сортування ПЕТ та скляних пляшок. Так, за короткий час працівники вже відсортували майже 12 тисяч кілограмів сировини, яку реалізували на суму 118 тисяч гривень. Наступним кроком буде встановлення контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів. Але у планах міського голови та профільного управління міськради — побудова у Чернівцях повноцінного сміттєпереробного заводу.

Перемовини щодо закупівлі необхідної техніки вже ведуться».

Чернівці.