«Незважаючи на чималий некомплект, який становить 18%, поліція Донеччини має достатньо сил і засобів для утримання публічної безпеки та правопорядку», — наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Руслан Осипенко під час зустрічі з журналістами в креативному просторі «Відкрита поліція» в Маріуполі (на знімку).

Інформуючи представників ЗМІ про пріоритети діяльності поліції Донеччини та про результати їх виконання, Руслан Осипенко зазначив, що одразу після свого призначення на посаду очільника Національної поліції Донеччини відвідав із робочою поїздкою територіальні підрозділи главку на півночі області. Керівник перевірив організацію та умови служби поліцейських, проаналізував стан безпеки та визначив першочергові завдання й термін їх виконання.

Окреслюючи пріоритети діяльності поліції та заходи, що вживаються для підвищення рівня безпеки, Руслан Осипенко повідомив про продовження дії безпекових програм «Поліцейський офіцер громади», «Безпечний будинок», «Безпечна вулиця», «Безпечне таксі», груп реагування на факти домашнього насильства, Телеграм-каналів «Безпечне місто» тощо.

«Вдячний Донецькій облдерж-адміністрації та органам місцевого самоврядування за підтримку щодо розвитку інтелектуальної відеоаналітики. Сьогодні в області працюють 262 камери, 224 з яких мають функцію розпізнавання номерних знаків. За їхньою допомогою поліцейські розшукали 905 транспортних засобів, що перебували в розшуку або залишили місце ДТП, Державною виконавчою службою стягнуто штрафів на 16,6 млн гривень. Ми продовжуємо розвиватися, наразі найбільше інтелектуальних камер встановлено в Маріуполі», — зазначив Руслан Осипенко.

Ключовим завданням правоохоронців начальник Нацполіції Донеччини також назвав протидію витоку зброї за межі проведення операції Об’єднаних сил, зокрема викриття організаторів трафіку нелегальної зброї.

Одним із головних пріоритетів, за його словами, є й забезпечення безпеки журналістської діяльності. Цьогоріч поліцією було зареєстровано вісім кримінальних проваджень щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

«На сьогодні актуальними питаннями також є протидія незаконному продажу підакцизних товарів, майновій злочинності, а також безпека дітей і дорожня безпека, — сказав Руслан Осипенко. — За вказаними напрямами діяльності нами визначено й проводиться комплекс необхідних заходів, аби кожен житель почувався захищеним».

Донецька область.

Фото відділу комунікації поліції Донецької області.