Серед основних меседжів, які характеризують нового чернівецького міського голову та інформують про його наміри, — налагодження роботи комунальних підприємств міста. Вони збиткові, працюють непрозоро. Комунікації, дороги — все у занедбаному стані. Дороги потребують капітального і поточного ремонту, але перед цим необхідно замінити комунікації під ними. Це час і великі кошти. Чернівці так і не отримали жодної копійки державних грошей на ремонт доріг: «Така політика нашої ОДА».

Отже, головним для своєї команди Роман Клічук визначає зробити так, щоб у міста було достатньо коштів на нові дороги і транспорт, спортивні майданчики, яких немає, парки і сквери, реставрацію історичної частини. Для міста треба 5 мільярдів гривень, у реальності є набагато менше. А заробити можна, переконаний міський голова, створюючи прозорі й зрозумілі правила гри для бізнесу: «Я особисто запрошую бізнес у Чернівці, приходьте, працюйте — тут чисто».

Також у планах — реконструкція Чернівецького аеропорту, необхідно подовжити злітно-посадкову смугу, аби приймати літаки різних типів. Принциповим питанням Роман Клічук вважає підтримку ФК «Буковина». І це знову-таки — гроші, про які він веде перемовини зі спонсорами.

Більше про виклики і проблеми, з якими зіткнулася команда Романа Клічука, про те, що вже зроблено і що у планах, про місцеву опозицію, ремонт у своєму кабінеті та ялинку читайте на нашому сайті

http://www. golos.com. ua/news/147263.

Чернівці.