На цьому акцентував увагу Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко (на знімку) під час засідання міжнародного круглого столу, присвяченого Дню місцевого самоврядування в Україні.

«Службовці в органах місцевого самоврядування мають бути професійними та якісно виконувати свою роботу, тому що вони безпосередньо відповідальні за якість надання послуг для українців. Від якості їхньої роботи залежатиме комфорт проживання українських громадян. Тому питання навчання та освіти наших службовців і виборних осіб є надзвичайно важливим. Я тішуся з того, що ця тема з року в рік викликає дедалі більшу зацікавленість. І ми намагаємося рухатися в тому напрямі, щоб вона була затребувана і самими представниками місцевого самоврядування, і державою», — зазначив Перший заступник глави парламенту у своєму вступному слові.

На переконання Олександра Корнієнка, держава має фінансувати підготовку службовців в органах місцевого самоврядування. Він нагадав, що подавав до Державного бюджету України на 2022 рік поправки щодо виділення субвенції на навчання службовців, водночас це питання потребує додаткового обговорення.

Перший заступник Голови Верховної Ради також зазначив, що кредит довіри, отриманий громадами на минулих виборах, має спонукати службовців якнайшвидше підвищувати свій професійний рівень.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото з сайту rada.gov.ua