Про це він заявив під час відкриття тренінгу «Жіноче лідерство, реформа шкільного харчування та впровадження програми Біарріц», що відбувається в Києві.

«У багатьох парламентських комітетах розглядають питання, які так чи інакше зачіпають питання рівності, гендерного балансу. Але гендерна експертиза поки що не розвинута настільки, наскільки мала б. Тому ми часто отримуємо незбалансовані законопроекти, які стосуються дуже бага-тьох питань, починаючи з національної безпеки, правоохоронної діяльності і закінчуючи соціальними питаннями, питаннями трудового кодексу тощо», — наголосив Олександр Корнієнко.

Перший заступник глави парламенту висловив сподівання, що за рік у кожному комітеті Верховної Ради буде експерт із питань гендерної рівності, який допомагатиме депутатам робити законопроекти більш збалансованими.

За його словами, нині з ініціативи депутаток—представниць жіночого лідерства вносяться точкові зміни в ті чи інші закони, де не дотримано принципів рівності. Наприклад, нині парламент працює над законопроектом про Збройні Сили України, який дасть більше гарантій жінкам-захисницям.

«Але водночас є багато інших законопроектів, де не завадила б гендерна експертиза. Будемо розвивати цей напрям разом із міжнародними партнерами, аби вже за рік у кожному комітеті був експерт, який допомагатиме робити законодавчі ініціативи більш збалансованими», — додав він.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.