З його відкриттям мешканці зможуть відкрито і прозоро отримувати інформацію про наявні містобудівні та земельні ресурси Дружківської територіальної громади, бачити перспективу місцевого розвитку та активніше залучати інвестиції.

Створення прозорого офісу стало результатом втілення розпочатого 2021 року проекту Програми ООН із відновлення та розбудови миру «Розробка системи електронного управління ресурсами Дружківської міської територіальної громади на основі сучасних цифрових технологій, проектів з просторового планування та інтегрованого підходу до стратегічного планування розвитку громади».
Вітаючи присутніх на відкритті прозорого офісу, Дружківський міський голова Володимир Григоренко зазначив: «Наша співпраця з ПРООН має вже багаторічний досвід та позитивний вплив на розвиток міста. За участю ПРООН із різних компонентів на території Дружківської громади реалізовано такі проекти: укомплектування ЦНАПу, в тому числі мобільними кейсами; проекти з безпеки; облаштування дитячих ігрових майданчиків у дитячих садках інтерактивними панелями; створення ресурсної кімнати на базі ДРПЧ-45 та багато інших. Чимало з цих проектів реалізовувались за ініціативи та участі громадських організацій та Програми ООН із відновлення та розбудови миру в Україні, і прозорий офіс, який ми відкриваємо, є черговим важливим кроком на шляху розвитку громади».

Керівник проекту, спеціаліст із соціально-економічного розвитку Програми ООН із відновлення та розбудови миру Компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Наталя Белюкіна зазначила, що саме Дружківська громада має команду фахівців, які прагнуть працювати та розвивати громаду в новому форматі.

Начальник управління містобудування та архітектури Донецької обласної державної адміністрації, головний архітектор області Василь Теклюк підтвердив, що одним із результатів пілотного проекту є впровадження в роботу відділу містобудування та архітектури виконкому Дружківської міської ради інноваційних підходів до надання послуг, заснованих на принципах прозорості, відкритості та підзвітності.

Офіс складається із фронт- та бек-офісу, облаштованих сучасною технікою, яка дасть змогу відвідувачам за допомогою електронної системи обліку та управління містобудівними та земельними ресурсами громади ознайомитись та отримати необхідну інформацію з містобудівної документації про містобудівні обмеження та перспективу просторового розвитку громади. А також про адресний план громади, дозвільні документи стосовно розміщення рекламоносіїв, тимчасових споруд, доступності об’єктів для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, наявних на території громади, переводити в цифровий формат паперові документи на право власності тощо.

Вартість обладнання для облаштування офісу, яке надала Програма ООН із відновлення та розбудови миру, становить 117502 гривні.

Донецька область.