На знімку: команда однодумців Криворізької сільської територіальної громади.

«Командна робота — це здатність разом рухатися до єдиного бачення та керувати індивідуальними талантами в організаційних цілях. Це паливо, яке дає звичайним людям змогу досягати надзвичайних результатів», — ці слова Ендрю Карнегі є однією з улюблених цитат Анни Павлової, голови Криворізької сільської територіальної громади, що на Донеччині.

Згуртовану командну роботу Криворізька сільська територіальна громада демонструє на різних етапах свого розвитку. Не було винятком і спільне долання пандемії коронавірусу. У тому, що тепер Донеччина вийшла з червоної зони карантину й змогла послабити протиепідемічні обмеження, є результат зусиль, докладених на різних рівнях. Зокрема й на рівні Криворізької ТГ, яка була відзначена як одна з найкращих у боротьбі з COVID-19.

— У громаді мешкають 4200 жителів, і активне проведення вакцинації ми розпочали раніше від інших, — розповіла Анна Павлова. — Велику роль у цьому відіграли наші лікарі, які працювали з населенням, виїжджали до сіл, на підприємства. Медпрацівники розповідали людям про позитивний вплив вакцинації на здоров’я і переконували кожного, наскільки сьогодні є важливим пройти щеплення.

На всій території ТГ діяли виїзні бригади вакцинації, які відвідували колективи підприємств, установ, організацій, закладів освіти й щепили людей безпосередньо на їхніх робочих місцях. Анна Павлова проводила зустрічі і з власниками фермерських господарств, наголошуючи у розмовах із ними на важливості насамперед власного прикладу, щоб люди підтримали кампанію з вакцинації.

— Соціальна співпраця з керівниками господарств відіграла важливу роль, — зазначає голова Криворізької сільської ТГ. — На території громади працює велике сільськогосподарське підприємство «Рута плюс», яке допомагало поширювати роздаткові матеріали, брошури, наглядну агітацію. «Рута плюс» подарувала місцевій сільській амбулаторії і кисневий апарат, завдяки якому тепер надається перша медична допомога пацієнтам.

Ще один місцевий сільгоспвиробник — ТОВ «Перспектива» — прийшов на допомогу громаді, надаючи продовольчі набори для односельців, які за потреби розвозилися місцевим активом безпосередньо за адресами проживання людей. Особлива увага приділялася представникам вікової категорії 60+, яких, разом із наданням допомоги, доводилося переконувати й у необхідності щеплення.

Голова територіальної громади зауважує, що медпрацівниками було сформовано достатній запас усіх видів вакцин: Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac, завдяки чому кожен із мешканців міг у зручний для нього час звернутися до пунктів щеплення й вибрати вакцину, яку вважав за потрібну.

Інноваційним підходом стало поширення публікацій на веб-сторінках з інформуванням мешканців про адреси й контакти пунктів вакцинації. Формувалися й організовані групи на проходження щеплення, щоб не було черг.

Згодом, коли було вакциновано більшість мешканців Криворізької громади, тут почали прийом охочих щепитися й із сусідніх міст Добропілля, Покровська, Родинського тощо.

Сьогодні, пройшовши випробування «короною», Криворізька громада з новими силами повертається до розв’язання поточних проблем, пов’язаних із функціонуванням бюджетної сфери й наповненням доходної частини місцевої скарбнички. Адже рух уперед завжди є впевненішим за наявності взаєморозуміння та згуртованості.
 

Фото зі сторінки Анни Павлової у Фейсбуці.