Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

«У державі має бути інструментарій, за допомогою якого можна чинити опір ворожій агресії. З одного боку, у Державному бюджеті на наступний рік ми передбачили найбільший в історії України оборонний бюджет у відсотках до ВВП. З іншого боку — нам справді потрібно дуже серйозно попрацювати над тим, щоби він правильно освоювався та мав високий ККД використання», — зазначив Перший заступник Голови парламенту у програмі «Зворотний відлік» на Суспільному.

Нагадаємо, обсяг фінансування сектору безпеки та оборони України, передбачений Державним бюджетом на 2022 рік, становить 5,95% від ВВП (відповідний показник у 2021 році становив 5,92%, а у 2020 році — 5,45% від ВВП).

Крім того, Олександр Корнієнко впевнений, що політикам і громадським діячам, які визнані в Україні лідерами думок, треба буде на власному прикладі засвідчити важливість отримання бустерної дози вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19, щойно вона буде схвалена в Україні. «Треба і надалі збільшувати темпи вакцинації. І тому, коли почнеться бустерна вакцинація, думаю, що всі політики, громадські діячі та лідери думок, які не є антивакцинаторами чи, так би мовити, «ковідними дисидентами» — на жаль, навіть є такі депутати, мають показати на власному прикладі необхідність її проходження», — зазначив він.

Водночас Перший заступник Голови парламенту підкреслив, що передбачені виплати по тисячі гривень усім повністю вакцинованим українцям є передусім механізмом підтримки тих сфер економіки, які найбільше постраждали внаслідок пандемії коронавірусної хвороби COVID-19. «Насправді спостерігаємо дуже гарну тенденцію: ті три мільйони громадян, які вже отримали цю тисячу гривень, найбільше витрачають їх на придбання книжок», — сказав Олександр Корнієнко.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.