Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА

Підвищення рівня довіри до органів державної влади залежить значною мірою від ефективності здійснюваного ними державного контролю. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з колективом Рахункової палати з нагоди 25-ї річниці її діяльності.

За його словами, «Рахункова палата була й залишається авторитетним органом парламентського контролю». «У 2020 році посилення контрольної функції парламенту через внесення змін до його Регламенту дало новий імпульс Рахунковій палаті для подальшого її розвитку, дієвості та результативності», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради наголосив на важливості посилення ефективності парламентського контролю та нагадав про ініціативу щодо створення Парламентського бюджетного офісу. «Він би дав можливість аналізувати законопроекти про бюджет, стан бюджету, вирішувати питання фіскальної політики тощо», — пояснив Руслан Стефанчук

Крім того, глава парламенту висловив сподівання, що завдяки спільним зусиллям Верховної Ради України, Рахункової палати та міжнародних партнерів під час проведення у травні наступного року VI Міжнародної конференції EUROSAI-ARABOSAI вдасться продемонструвати сильний та сучасний зовнішній аудит в Україні.

Секретаріат Голови Верховної Ради України.