Усі вони перейшли працювати до «Нової поліклініки», що на вулиці Зацепи. Це означає, що пацієнти, які мали декларації з цими сімейними лікарями, тепер мають їх переукласти.

«Одна хвиля коронавірусної хвороби за другою, великі прийоми, видача сертифікатів, масова вакцинація населення. Це все було покладено саме на сімейних лікарів і це так виснажило їх, що вони шукають, де їм було б легше працювати. Щодо лікарів, які звільнилися, то вони мали повний пакет декларантів, дехто за норми у 1800 мав навіть 1900 пацієнтів. То ж частина цих людей переукладуть декларації зі своїми сімейними на їхньому новому робочому місці», — пояснює ситуацію завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 2 Луцького центру первинної медичної допомоги № 2 Меланія Щадило.

Отже, як вважає досвідчений фахівець, однією з причин масового звільнення медичних працівників є їх величезна втома, оскільки внаслідок медичної реформи основне навантаження при амбулаторно-поліклінічній допомозі лягло саме на сімейних лікарів.