Про це заявила очільниця політичної партії «Слуга народу» народна депутатка Олена Шуляк (на знімку) під час наради представників партії (членів Комітету Верховної Ради України з питань місцевого самоврядування) з представниками Всеукраїнських асоціацій місцевого самоврядування.

«Спроможність громад — це в першу чергу конкурентоспроможність та орієнтованість на результат. Усе це неможливо без знань, компетенцій та управлінського досвіду. Саме тому платформа для взаємодії громад має на меті об’єднати лідерів місцевого самоврядування для обміну інформацією та навичками з громадами, які тільки розпочинають свій шлях, а також навчити правильно залучати співфінансування та реалізовувати інфраструктурні проекти», — сказала заступниця голови депутатської фракції «Слуга народу».

Як повідомила Олена Шуляк, у роботі платформи братимуть участь представники Офісу Президента, парламенту, уряду, Всеукраїнської асоціації громад, Асоціації об’єднаних територіальних громад, Асоціації міст України, бізнесу, Всеукраїнського об’єднання старост, громадських та експертних організацій.

«Новий майданчик надаватиме громадам допомогу у формуванні ідей, проектів і пошуку шляхів їх реалізації, виборі джерел фінансування та ефективному використанні коштів на місцях. Ми також зможемо об’єднати громади навколо великих державних проектів», — додала Олена Шуляк.

Така ініціатива, переконана народна депутатка, інституційно посилить громади і з’явиться можливість не лише розробляти та втілювати їх стратегії розвитку, а й реалізовувати урядові та президентські проекти в регіонах.