Новий лідер правлячої в Північній Македонії партії Соціал-демократичний союз Македонії (СДСМ) Димитар Ковачевскі, який автоматично став кандидатом на посаду глави уряду, представив депутатам основні пріоритети в роботі. Серед першорядних завдань він назвав продовження процесу євроінтеграції і поглиблення регіонального співробітництва, включаючи ініціативу Соціал-демократичного союзу Open Balkan, з якою виступили його попередник Зоран Заєв, президент Сербії Александр Вучич і прем'єр-міністр Албанії Еді Рама. 

На запитання про те, як майбутній прем'єр має намір усунути протиріччя у відносинах з Болгарією без шкоди для країни й громадян, Ковачевскі відповів: у нас є конкретні пропозиції до Софії, які влаштують усіх. І уряд докладатиме дипломатичних зусиль для того, щоб Болгарія скасувала своє вето на початок переговорів Північної Македонії з ЄС про вступ до співтовариства. Він запевнив депутатів, що додаткової угоди до Договору з Болгарією від 2017 року не буде й усі відносини із Софією і надалі будуватимуться тільки на підставі вже ратифікованого документа. 

Очікується, що після представлення програми, структури й персонального складу уряду парламент найближчими днями має проголосувати за їх затвердження. У СДСМ і його коаліційних партнерів для цього є необхідна більшість у 64 голоси (з 120).