Історія Маріупольського державного університету, якому у 2021-му виповнилося 30 років, позначена безперервним розвитком освіти та науки, вдосконаленням педагогічної майстерності, успішним налагодженням зв’язків із зарубіжними партнерами.

Розповідаючи про пріоритетні напрями роботи і стратегічні плани до 2025 року, зокрема будівництво студентського кампусу, ректор МДУ, професор Микола Трофименко наголосив: «У наших планах — продовжити розвиток і реалізацію амбітних цілей. Йдеться, зокрема, про створення Центру STEM-освіти та кіберполігона на базі лабораторії інформаційної та кібербезпеки й відкриття освітніх програм за затребуваними роботодавцями напрямами — «Біологія», «Фізика», «Хімія» та «Географія». Варто зауважити, що університет розпочне набір студентів на спеціальність «Середня освіта. Біологія та здоров’я людини» вже з вересня 2022 року».

Нині у закладі вищої освіти навчаються 4,5 тисячі студентів, серед яких є й іноземні громадяни з Китаю, Греції, Туреччини, Азербайджану, Узбекистану, Туркменістану, Нігерії, Камеруну, Бангладеш та інших країн. МДУ активно сприяє реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій, допомагаючи вступати за спрощеною процедурою і надаючи необхідні умови для здобуття української освіти.

У складі вишу діють 6 факультетів та навчально-науковий інститут управління, 30 кафедр. На благо освіти працюють 330 викладачів, зокрема 33 професори і 45 докторів наук. Візитною карткою Маріупольського університету є розгалужена система міжнародного співробітництва.

«Розвиток Маріупольського державного університету відкриває нові можливості для громади, — зазначив маріупольський міський голова, голова наглядової ради МДУ Вадим Бойченко. — Ми разом з університетом перетворюємо Маріуполь на студентське місто. З кожним роком виш приваблює дедалі більше студентів. Важливо, що не лише з України, а й з-за кордону. У розкритті потенціалу закладу вищої освіти для міста і його жителів ми бачимо основу та запоруку успіху».

За словами заступниці голови Донецької ОДА Юлії Костюніної, обласна влада успішно співпрацює з Маріупольським державним університетом і радо підтримує важливі проекти розвитку МДУ, зокрема майбутнє відкриття

Музею науки — освітньо-наукового простору, що стане імпульсом для вивчення науки молоддю.

Донецька область.

Фото з офіційної сторінки Маріупольського державного університету.