Університет має власну станцію дистанційного зондування Землі та лабораторію із сучасними програмно-апаратними комплексами обробки космічних знімків. Дані з «Січ-2-30» використовуватимуть для моніторингу стану довкілля і надзвичайних ситуацій, а також застосовуватимуть у навчальному процесі вишу, де нещодавно запровадили освітні програми «Космічний моніторинг Землі» та «Інженерні й космічні технології захисту навколишнього середовища».

— Головне, що створена наземна структура, яка вливається в загальнодержавну структуру з прийому космічної інформації, — розповів ректор Поліського національного університету Олег Скидан. — Космічна зйомка може використовуватися для управління і сприяння розвитку в аграрному секторі: моніторингу стану посівів, водних об’єктів, лісових ресурсів, їх незаконних вирубок, лісових пожеж, зон ураження шкідниками, екологічної ситуації та надрокористування. Важливо, щоб супутник мав конкретний економічний ефект. Його запуск — лише один аспект, адже він не може працювати без наземного сегмента. Ми завершили формування такої структури і готові до співпраці.

За словами Олега Скидана, дані з «Січ-2-30» використовуватимуть, у тому числі, для таких практичних цілей, як розробка і проведення досліджень у навчальному процесі, розробка рекомендацій щодо удосконалення системи управління на рівні області та інформаційне забезпечення органів влади і місцевого самоврядування.