Зокрема, обговоривши пропозиції, народні депутати прийняли рішення запропонувати включити до порядку денного низку законопроектів, підготовлених до розгляду на пленарних засіданнях. Ідеться про такі проекти законів: «Про хмарні послуги» (друге читання), № 2655; «Про внесення змін до Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» та інших законодавчих актів України щодо розвитку телекомунікаційних мереж України» (перше читання), № 4118; «Про внесення змін до деяких законів України» (друге читання), № 4378; «Про захист персональних даних» (перше читання), № 5628; «Про внесення змін до Закону України «Про електронні комунікації» щодо захисту інтересів держави та користувачів електронних комунікаційних послуг» (перше читання), № 6183; про пропозиції Президента до Закону «Про віртуальні активи», № 3637.

Комітет також ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді відхилити проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 16.12.2021 р. про прийняття в другому читанні та в цілому проекту закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (№ 6055-П).

Крім того, народні депутати звернуться до Голови Верховної Ради стосовно необхідності усунення неузгодженостей у Законі України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку», прийнятому парламентом 16 грудня 2021 року, стосовно дати набрання чинності вищезазначеним законом. Зокрема, комітет рекомендує пункт 1 Розділу III «Прикінцеві положення» цього закону викласти в редакції, згідно з якою: «Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за його опублікуванням».

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.