Договір про суборенду земельної ділянки та здійснення господарської діяльності португальська компанія підписала з Вінницькою міськрадою 19 січня, повідомляє сайт міськради.

Майбутнє підприємство будуватимуть на території індустріального парку, поруч з уже діючим новозбудованим заводом холодильного обладнання. Тут же зводять завод з виробництва спорядження для зимових видів спорту компанії HEAD.

Власник португальської компанії Джоао Педро де Олівейра Феррейра де Араужо розповів, що будівельні роботи розпочнуть у нинішньому році. Будуватимуть і вводитимуть в експлуатацію у три етапи. Першу чергу виробничих площ планують завершити s наступному, а повністю закінчити всі роботи у 2025-му. Виготовлятимуть блоки трьох видів: зовнішні, внутрішні та для даху. Їх використовуватимуть для зведення будинків та інших споруд. Працюватиме завод за європейськими та американськими технологіями. Продукцію експортуватимуть до Португалії, Німеччини та Люксембурга.

Участь у підписанні договору взяла також генеральний директор ТОВ «TICIES Українські Інвестиції» Наталія Кудрицька. За її словами, очевидні переваги майбутньої продукції в тому, що вони вогнестійкі, мають високі екологічні норми. Блоки вже зарекомендували себе в Канаді, і холодних місцях та в спекотних країнах Африки. Такі характеристики не можуть не привертати уваги споживачів.

На знімку: під час підписання угоди про будівництво заводу португальцями у Вінниці.

Фото з сайту Вінницької міськради.