Акцію «Живий ланцюг єднання» провели військовослужбовці частини 3028 Національної гвардії України спільно зі своїми підшефними — учнями Вінницької загальноосвітньої школи № 26.
Про те, як вона відбувалася, «Голосу України» розповів один з її організаторів, офіцер по роботі з особовим складом в/ч 3028 капітан Віталій Олендра.

«Це була ініціатива наших підшефних, педагогічного й учнівського колективу Вінницької школи № 26, — каже Віталій Олендра. — До нас звернулася директор школи Сніжана Резнік і запропонувала доєднатися до акції. Командування частини охоче підтримало такий патріотичний захід».

Коли на загальному шикуванні гвардійцям запропонували взяти участь у «Живому ланцюгу єднання», охочих виявилося у декілька разів більше, ніж про це домовилися організатори. За словами співрозмовника, відібрали 20 контрактників. Стільки було і учнів школи.

Акція відбувалася на Центральному мосту через річку Південний Буг у Вінниці. «Військові йшли з лівого берега річки, а учні з протилежного, — продовжує розповідь капітан Олендра. — Ми несли синю частину прапора, завдовжки 20 метрів, а вони — жовту. На середині переправи зупинилися і вишикувалися таким чином, щоб наша частина полотнища і їхня з’єдналися в одне ціле. Так утворили синьо-жовтий прапор. І далі єдиною колоною повернулися на лівий берег річки».

За словами співрозмовника, хвилюючою стала ще одна мить акції. Під час зустрічі на середині переправи військові та учні разом виконали Державний гімн України.

Гвардійці не приховували, що такі акції підвищують бойовий дух, тому для них вони важливі.

На знімку: на згадку про акцію «Живий ланцюг єднання» залишилося фото в її учасників — гвардійців в/ч 3028 і учнів школи 
№ 26.

Фото надано капітаном Віталієм Олендрою.