У своєму зверненні, опублікованому на Фейсбук-сторінці ГО «Ініціативна молодь українського Нью-Йорка», вони закликали всіх політиків, дипломатів, усіх людей доброї волі до підтримки України та її обороноздатності й наголосили: «Сьогодні лінія оборони Європи проходить тут, в Україні, біля Нью-Йорка».

«Ми — ініціативна молодь українського Нью-Йорка, — зазначили юні активісти. —

Останніх сім років наше селище живе на лінії фронту російсько-української війни. Уже
за кілька кілометрів — окупована Горлівка. Минулого року Верховна Рада України під-
тримала нашу ініціативу і повернула історичну назву — Нью-Йорк. Тепер про наше прифронтове селище багато розповідають медіа в Україні і в світі. Можливо, ви чули про #MarathonNoOneWantsToRun — нью-йоркський марафон, який ніхто не хоче бігти. Найбільш відчайдушні бігають тут:)

Ми щиро вдячні кожному уряду і парламенту демократичних країн, які підтримують Україну в ці непрості часи. Ми вдячні закордонним українцям, які захищають інтереси України у всьому світі.

Ми хочемо жити в мирі і розвивати наш український Нью-Йорк. Ми просимо всіх політиків, дипломатів, усіх людей доброї волі підтримувати Україну, її обороноздатність. Українці готові захищати свою країну і самостійно вирішувати її долю. Сьогодні лінія оборони Європи проходить тут, в Україні, біля Нью-Йорка. І ми просимо вас зробити все можливе, щоб зберегти тут мир і перспективи на розвиток.

Допоможіть захистити Україну і наш український Нью-Йорк!».

Донецька область.