«Китайський філософ Лао-цзи казав: «Довгий шлях починається з першого кроку». Тож головне зробити цей крок назустріч своїм мріям!» — так пояснює свою наполегливість у бізнесі Олена БУР’ЯН (на знімку). Жінка налагодила швейне виробництво у прифронтовій зоні й вірить в успіх попри все: близькість до лінії розмежування, проблеми з кредитуванням, нестачу робочих рук і замовлень.

«Не сидіти склавши руки!» — цим принципом Олена керується починаючи з 2014 року, коли швейна фабрика у Попасній, де вона працювала, припинила існування. Жінка без вагань взялася рятувати виробництво й людей, які тоді залишилися без роботи. У приміщенні колишнього спортивного залу облаштували швейний цех. Розуміючи важливість власної виробничої бази, Олена Бур’ян скуповувала швейні машинки. Кошти для цього позичала у знайомих та брала в кредит. Згодом підприємниця змогла скористатися допомогою від міжнародних організацій і придбала нове обладнання, облаштувала цех системою вентиляції та кондиціонування.

Від початку власної справи пані Олена співпрацює з Францією. У швейному цеху налагоджено пошив блуз, спідниць, штанів і дитячого одягу на експорт. Сьогодні в її майстерні виготовляють понад сто виробів за добу.

У лютому 2021 року Олена Бур’ян також відкрила власний магазин у Попасній, де можна придбати чоловічий одяг. Усі вироби виготовлено за європейськими стандартами якості, але ціни на них доступні для українського споживача. І в цьому ще один із секретів успіху її бізнесу.

Луганська область.

Фото департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської ОДА.