Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Єврокомісар з питань розширення і сусідства Олівер Варгей під час засідання (зліва направо).

На цьому акцентував Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Зокрема, восени минулого року парламент схвалив заяву щодо пріоритетних питань інтеграції України до ЄС, — зауважив він. — Верховна Рада вкотре підтвердила незмінність курсу на європейську інтеграцію та готовність докладати необхідних для цього зусиль».

Очільник законодавчого органу влади нагадав і про проведення минулого року першого фундаментального позачергового засідання за європейським та північноатлантичним інтеграційним напрямом, яке ініціював Президент Володимир Зеленський. «Ми ухвалили низку важливих законопроектів щодо цифровізації. Завершуємо реформу переходу на європейські стандарти цифрового регулювання через створення незалежного органу, що відповідатиме європейським стандартам. Проголосовано законопроекти щодо зеленої трансформації, декарбонізації, зокрема проект рамкового закону про енергоефективність та інші», — поінформував Голова Верховної Ради.

Р. Стефанчук наголосив, що парламент разом із Кабінетом Міністрів демонструють злагоджену співпрацю за цим фундаментальним напрямом. І висловив сподівання, що ця взаємодія буде надзвичайно ефективною й у майбутньому. «Важлива ідея, яка об’єднує нас, — це досягнення Україною Копенгагенських критеріїв, щоб ми мали право голосно заявити про наше членство в ЄС. Працюватимемо й надалі над поглибленням політичної асоціації та економічної інте-грації з ЄС», — наголосив Руслан Стефанчук.

Секретаріат Голови Верховної Ради України.

Фото з сайту rada.gov.ua