У жовтій зоні перебували Кіровоградська та Полтавська області. У червоній зоні — Івано-Франківська та Рівненська області. Решта регіонів та місто Київ були на помаранчевому рівні епіднебезпеки.

Станом на середу рівень захворюваності по країні становить 973 на 100 тис. населення при визначеному індикаторі 75 на 100 тис. осіб. Того ж дня встановлено рекорд з проведення досліджень на виявлення коронавірусної інфекції протягом доби — зроблено 190 тисяч тестувань. За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, це один із показників готовності медичної системи до реагування на загострення епідеміологічної ситуації.

Проте цей діагностичний рекорд свідчить і про те, що зимова ковідна хвиля набирає обертів і поглинає дедалі більше українців. Незважаючи на відносно легкий перебіг хвороби, спричиненої штамом «Омікрон» (порівняно з «Дельтою»), у медичних закладах перебувають 26 853 пацієнти з коронавірусом, з них 17 890 отримують кисневу терапію.

МОЗ звертається до співгромадян з проханням не нехтувати протиепідемічними правилами та захистити своє здоров’я, зробивши щеплення проти коронавірусної хвороби. Та наголошує: особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику (літніх людей та людей із хронічними захворюваннями), оскільки вона значно збільшує шанси запобігти смертельним наслідкам COVID-19.

«Не втомлюсь повторювати, що на надзвичайні події, такі як епідемії, необхідно реагувати командно, не перекладати всю відповідальність лише на медиків. Вакцинуйтесь! Уникайте контакту з особами, що мають симптоми грипозної інфекції. Носіть маску, обмежте відвідування місць великого скупчення людей, провітрюйте приміщення, мийте руки з милом, не торкайтеся очей, носа, рота немитими руками. Не відвідуйте робоче місце, якщо у вас є симптоми хвороби», — нагадав загальні правила антиковідної профілактики міністр охорони здоров’я.