Гранітні плити зі списками загиблих земляків-вінничан встановлено біля кафедрального Спасо-Преображенського собору ПЦУ у Вінниці, тут священики проводять молебні.

Пам’ять про кожного земляка, який загинув під час Революції Гідності або у війні проти російських окупантів на Донбасі, вшановуватимуть на Вінниччині у день його народження. Патріотичну акцію «Живі, поки пам’ятаємо» запроваджено облдержадміністрацією. Про це йдеться у повідомленні на сайті ОДА.

Відбуватиметься вона на постійній основі. Передбачено проводити уроки пам’яті у школах, де навчалися майбутні захисники країни, за участю членів сімей загиблих, їхніх рідних, друзів, учасників АТО/ООС. Вони розповідатимуть учням, якими були герої у різні періоди свого життя, згадуватимуть епізоди спілкування з ними. Пропонується приносити фотографії, речі, що нагадуватимуть про людину, яку вшановують.

Окрім уроків пам’яті, рекомендують громадам пропонувати свої заходи. Наприклад, створювати меморіальні знаки, називати вулиці іменами героїв, висаджувати алеї, сквери, проводити спортивні змагання тощо.

За інформацією Вінницької ОДА, з війни на Донбасі до рідних домівок не повернувся 161 краянин, ще 81 помер від ран або через хвороби.

Вінницька область.

Фото з відкритих джерел.