Про це заявила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

«Вітаю і щиро дякую всім депутатам нижньої Палати представників Парламенту Японії, які ухвалили резолюцію про підтримку України. Такий прояв солідарності з українським народом високо цінується Верховною Радою та українським суспільством», — наголосила Олена Кондратюк, коментуючи ухвалення відповідної резолюції.

Заступниця Голови Верховної Ради також відзначила, що парламенти країн світу продовжують відгукуватися на звернення Верховної Ради України до міжнародної спільноти через військовий шантаж України з боку Російської Федерації.

Зокрема, у резолюції Палати представників Парламенту Японії наголошується, що Японія «серйозно занепокоєна і завжди з українським народом, який сподівається на стабільність своєї країни та регіону».

У резолюції підкреслено тверду позицію Японії щодо послідовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Парламент Японії також наполегливо закликає уряд своєї країни використовувати всі дипломатичні ресурси, щоб зробити все для зменшення напруженості в Україні та якнайшвидше встановити мир.

Наголошується, що Японія підтримує та співпрацює з міжнародною спільнотою, включаючи інші країни—члени G7, для просування демократії в Україні та сприяння миру і стабільності в регіоні.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.