Вітаючи у стінах Верховної Ради Голову Рійгікогу Естонської Республіки Юрі Ратаса, Руслан Стефанчук зазначив, що під час зустрічі було обговорено низку пов’язаних з україно-естонською співпрацею питань. «Головне, на чому ми зійшлися — це те, що Україна та Естонія поважають суверенітет, незалежність, територіальну цілісність наших країн», — сказав Руслан Стефанчук, подякувавши Юрі Ратасу за підтримку нашої держави з боку естонського парламенту на всіх рівнях: дипломатичному, оборонному, фінансовому та на рівні представництва інтересів України в міжнародних організаціях.

«А деякі вчинки наших естонських друзів по-справжньому вражають», -сказав Руслан Стефанчук, навівши як приклад той факт, що Естонія для підтримки нашої незалежності та територіальної цілісності передає Україні третину своїх «Джавелінів».

«Тому хочу ще раз подякувати пану спікеру від імені українського парламенту та українського народу за таку потужну підтримку нашої держави та відданість ідеалам демократії», — наголосив Голова Верховної Ради, запевнивши, що Естонія так само може розраховувати на підтримку з боку України.

Руслан Стефанчук зазначив, що під час зустрічі було обговорено й інші питання, які стосуються перспективної співпраці наших держав. Зокрема, йшлося про активну участь Рійгікогу Естонської Республіки в роботі парламентського виміру Кримської платформи, підтримки євроінтеграційних прагнень України та інших спільних проектів.

Повідомивши, що під час зустрічі відбулося невелике засідання парламентських груп дружби України та Естонії, Руслан Стефанчук відзначив, що їхня діяльність — це приклад того, як повинні працювати такі об’єднання.

Голова Рійгікогу Естонської Республіки, подякувавши Руслану Стефанчуку за запрошення відвідати нашу державу, зазначив, що для Естонії це прекрасна нагода висловити підтримку Україні. «Сьогодні першочерговою є тема безпеки, і в демократичній спільноті немає сумнівів, що територіальна цілісність та незалежність України є безумовними», — сказав він, наголосивши, що спроби будь-якої подальшої ескалації війни на Донбасі мають бути одразу припинені.

Юрі Ратас підкреслив, що 30 років тому, коли Естонія відновила свою незалежність, естонці дали собі обіцянку, що більше ніколи не залишаться на самоті. «Ми багато зробили для того, щоб стати надійним союзником і партнером для країн Європейського Союзу, розбудувати нашу співпрацю та стати частиною єдиної європейської архітектури безпеки. Сьогодні обіцяємо Україні: ми не залишимо вас на самоті», — наголосив на завершення свого виступу Голова Рійгікогу Естонської Республіки.