На знімку: ладижинці розглядають книжки у дендропарку «Ладижинський гай».

Три скляні шафи з книжками вже встановили у дендропарку «Ладижинський гай».

Про відкриття вуличної бібліотеки повідомили в ефірі Подільського радіо. Як розповів Володимир Журавков, одна з шаф розміщена біля дитячого майданчика, і в ній більше книжок для дітей. Але є що почитати і дорослим.

«У погожі дні тут гуляє багато матусь із дітками, — каже Володимир Журавков. — Коли малюки досхочу награються і їм захочеться перепочити, мама зможе взяти книжечку і почитати її дитині».

У другій шафі — біля фонтана — здебільшого книжки для дорослих. Як і в третій — біля озера. У книгозбірнях не тільки романи і детективи. Є також гарні енциклопедичні видання, книжки з розповідями про нашу державу, історію і культуру, які зацікавлять містян будь-якого віку.

Володимир Журавков висловив вдячність небайдужим землякам, які поділилися власною літературою. Особливо постаралися педагоги та учні другої і третьої шкіл Ладижина. Завдяки їм здебільшого заповнили шафи книжками. Принцип роботи вуличної бібліотеки простий: кожен охочий може взяти для прочитання книжку, а потім повернути її, при цьому бажано запропонувати свою.

До речі, це не тільки заохочення до читання. Вулична бібліотека покликана ще й виховувати культуру містян у ставленні один до одного, а ще порядність. Адже людина, яка взяла книжку, має добровільно повернути її. Отже вулична бібліотека стане ще й перевіркою на чесність.

Володимир зазначає, що самотужки він би не зміг реалізувати задумане.

Кошти вдалося отримати завдяки участі у конкурсі «Час діяти, Ладижин», який проводив влітку БФ «МХП — громаді». Проект під назвою «Буккросинг МХП — сучасна бібліотека з відкритим доступом у парковій зоні» став одним із 12 переможців конкурсу. На реалізацію витратили 50 тисяч гривень. Як сприймуть ладижинці вуличну бібліотеку — стане зрозуміло з часом.

Вінницька область.

Фото з сайту Подільського радіо.