Чи може співпраця з територіальними громадами краю та місцевими органами влади допомогти пошті зберегти відділення зв’язку — про це йшлося під час зустрічі голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк з керівником Хмельницької дирекції АТ «Укрпошта» Миколою Громовим.

Нині в області триває загальноукраїнська реформа пересувних відділень поштового зв’язку, яку запровадила «Укрпошта». За словами Миколи Громова, у відділеннях спостерігається падіння обсягів основних послуг та низьке навантаження персоналу. А скорочення населення в сільській місцевості ускладнює підбір кваліфікованих кадрів. Значна збитковість більшості сільських відділень, зношеність та незадовільний стан приміщень, що потребують істотних інвестицій у ремонт та переоснащення, — все це нинішні реалії пошти.

Саме тому, повідомив керівник обласної дирекції, з грудня минулого року частину населених пунктів області, розташованих у сільській місцевості, переведено на обслуговування мобільними бригадами пересувних відділень поштового зв’язку. Тепер мешканцям 1451 населеного пункту регіону послуги надають 484 стаціонарні відділення та 47 пересувних. Останні обслуговують жителів 309 населених пунктів Шепетівського району та 177 населених пунктів Хмельницького району.

На думку Віолети Лабазюк, депутатський корпус обласної ради не може залишатися осторонь проблем, які виникли в процесі закриття стаціонарних поштових відділень.

Тому на пленарному засіданні сьомої сесії обласної ради було прийнято звернення депутатів до Президента та Голови Верховної Ради щодо недопущення закриття стаціонарних поштових відділень.

Та нині поштовики продовжують свої процеси реформування, котрі не викликають підтримки на місцях.

Хмельницька область.

Фото з відкритих джерел.