Секретом свого довголіття Зінаїда Сергіївна вважає постійний рух. Багато працювати і завжди йти уперед — її девіз.

Свій ювілей святкувала у колі близьких. Передали квіти, цінні дарунки та теплі слова і від імені народного депутата України Василя Петьовки: їх вручив помічник обранця Михайло Штефко (на знімку). А міський голова Ужгорода Богдан Андріїв побажав Зінаїді Сергіївні, щоб здоров’я не підводило, а життєлюбність і оптимізм не полишали. Іменинниця подякувала за увагу та закликала всіх вести здоровий спосіб життя і творити добро, адже воно завжди повертається.

Зінаїда Сергіївна народилася 8 лютого 1922 року у багатодітній сім’ї на Хмельниччині. Пережила Голодомор, під час Другої світової війни була медсестрою. Загалом у медицині пропрацювала 45 літ.

У 1990-му, після смерті чоловіка — ветерана війни, переїхала до Ужгорода, де мешкав її брат. Нині проживає з донькою Раїсою.

Зінаїда Сергіївна виховала двох дітей, має четверо внуків, двох правнуків і праправнучку! Почувається добре, переглядає новини, багато читає. Тож у друге століття йде сповненою добра і любові. До речі, мати ювілярки також прожила майже 100 років.

Ужгород.

Фото прес-служби Василя Петьовки.