Натомість згодом стало відомо, що Росія обстрілює напрямок руху гуманітарного вантажу. Про це у своєму відеозверненні повідомила Віце-прем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Ми звертаємося до усіх лідерів вільного світу стежити за ситуацією, яка розгортається на Маріупольському напрямку, де буквально в заручниках опинилося 300 тисяч людей. Серед них інсулінозалежні, онкохворі, маленькі діти. Тому це гуманітарна катастрофа, яка потребує уваги всього світу», – закликала вона.

У Мінреінтеграції також повідомили, що запрацював гуманітарний коридор на відтинку Маріуполь – Запоріжжя. Гуманітарна колона, що вирушила з Запоріжжя, складається з 8-ми вантажівок та понад 30-ти автобусів, які на зворотному шляху з Маріуполя мають забрати людей, насамперед, жінок, дітей та людей похилого віку. Колона рухається у напрямку Маріуполя

У прес-центрі штабу Об’єднаних сил повідомили, що для евакуації мирних мешканців Маріуполя по єдиному маршруту оборонцями міста було вжито ряд заходів: розчищено дороги від мін, знято інженерні загородження тощо. 

«Проте, окупанти не випустили дітей, жінок, літніх людей з міста, - наголосили у штабі ОС. - Ворог розпочав атаку саме в напрямку гуманітарного коридору. Такі дії російських нелюдів є нічим іншим, як геноцидом народу України. Злочини кремлівських окупантів не залишаться безкарними!».

У Донецькій обласній військовій адміністрації сьогодні повідомили, що загалом від початку російського вторгнення на території області вбито 56 мирних жителів та поранено 287.
«За ніч з 7 на 8 березня надійшла інформація про чотирьох поранених цивільних громадян: двох у Красній Поляні, та по одному жителю в Новолуганському і в Попасному. Досі неможливо встановити кількість убитих та поранених у Маріуполі та Волновасі, оскільки ці міста залишаються заблокованими російськими окупаційними військами, - йдеться у повідомленні обласної влади. - За всі злочини прийде відплата!»

Ілюстрація Донецької обласної військової адміністрації.