Упродовж двох минулих діб ворог завдав авіаударів по селах Рубці та Яцьківка Лиманського району

Внаслідок бомбардувань соціальна інфраструктура та приватні домоволодіння обох населених пунктів зазнали руйнації. Рятувальники 69-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС Донеччини оперативно ліквідували пожежі, обстежили завали та вцілілі частини будівель на наявність людей. Відомо, що в Рубцях поранено одну особу.

Із села Яцьківка на пожежній машині було евакуйовано сім’ю із семи осіб. У пожежній частині їх напоїли чаєм та тимчасово розмістили. 

Також минулої доби у населеному пункті Петрівське під Вугледаром ворогом убито дві цивільні особи. В Євгенівці поранені дві особи. У Новоандріївці поранено одну особу.

Загалом від початку вторгнення російські війська вбили на Донеччині 66 мирних громадян, 319 – поранили, але ці офіційні цифри надані без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі, кількість яких встановити поки що неможливо. За даними різних, поки що неофіційних, джерел, що надходять з Маріуполя, місто втратило 1582 особи. Це люди, котрі опинились під завалами, були вбиті внаслідок ворожих обстрілів на вулицях та в будинках.

У Маріуполі підрозділи Об’єднаних сил продовжують обороняти місто та захищати мирних українських громадян. За інформацією штабу Об’єднаних сил, завдяки злагодженим діям українських захисників майже припинила своє існування одна батальйонна тактична група 102-го полку 150-ї мотострілецької дивізії збройних сил РФ.

«Захисники Маріуполя продовжують успішно утилізувати весь російський непотріб, що прийшов на нашу землю, – наголосили у штабі Об’єднаних сил. – Слава Україні! Разом до перемоги!».

На знімках: наслідки ворожих авіаударів по селах Лиманського району.

Фото прес-служби ГУ ДСНС України у Донецькій області.