Захисники Маріуполя.

За неофіційною інформацією, що надходить із оточеного ворогом міста, у Маріуполі більше 1600 загиблих. Тисячі мешканців поранені. Багато містян потерпають від відсутності їжі та зневоднення.

Втім, маріупольці не здаються окупантам. Містяни тримаються разом. Незнайомі люди допомагають та рятують один одного. 400 тисяч героїв боряться за життя. Місто стоїть твердо.

«Росіяни майже знищили Маріуполь. Але їм ніколи не вдастся знищити нашу мрію. Ми відбудуємо свій дім разом. Форпост українського Донбасу обов’язково відродиться», - зазначають мужні маріупольці.

Зараз у Маріуполі тривають запеклі бої. Танки рашистів прямим наведенням руйнують спальні квартали міста. Українські захисники відважно б'ються з переважаючими силами ворога.

«Азовці продовжують захищати містян від орди, - повідомляють гвардійці полку «Азов». - Дух бійців незламний, адже ми розуміємо, що ворог готовий лишити замість красивого в минулому міста лише руїни. В результаті бою командир танкової роти полку «Азов» на своєму танку знищив три ворожі Т-72 і один Тигр. Загалом азовцями знищено 6 танків, а також - 2 БТРи, 1 Тигр та ворожу піхоту. В полон до азовців потрапило 12 ворогів. Боротьба за життя півмільйонного міста триває».

Спільно з військовими ЗСУ та Національної гвардії України мужньо б’ються прикордонники. Минулої доби службовці ДПСУ в своєму секторі відповідальності також відбили наступ ворожої групи. В результаті бою п’ятнадцять російських військовослужбовців ліквідовано, ще двох було взято в полон, решта агресорів втекли.

« Попри те, що з підрозділами в Маріуполі не завжди є зв'язок, прикордонники, які захищають місто переконують, що їх бойовий дух високий, і вони разом з побратимами із ЗСУ, НГУ та інших сил оборони відчувають підтримку містян і всіма силами готові боронити їх і Україну», - зазначили у Держприкордонслужбі.

Слідчо-оперативні групи Національної поліції Донеччини щоразу виїжджають на місця обстрілів і документують, як російські війська вбивають цивільне населення.

Останніми днями рашисти безперервно бомблять місто з повітря, центр перетворюється на руїни. Попри це, поліцейські, наскільки можуть, обходять підвали, де в цілковитій темряві ховаються знесилені люди. У сховищах багато дітей – від немовлят до підлітків, яким нічого їсти й пити.

Владислав ЛЕОШКО

 Мирні жителі Маріуполя переховуються від ворожих обстрілів в укритті.

Фото відділу комунікації Нацполіції Донеччини.