«Трофеї», здобуті «другою армією світу» в будинках українців, що змушені під російськими артобстрілами й бомбами залишати свої міста, не можуть не дивувати жалюгідністю і дріб’язковістю окупантів.

Днями в соціальних мережах з’явилося відео, зняте в обложеному селі, де злодійкувата російська солдатня у селянських дворах виловлювала курей. На фотокадрах, що розійшлися інтренетом, – підбита ворожа БМП, у якій мародери тримали награбоване: старенький принтер, м’ясорубку, капці, шкарпетки з візерунком, миючі засоби для кухні та ванної.

Допити полонених окупантів та перехоплені українськими спецслужбами розмови російських убивць зі своїми батьками і дружинами, синами, подругами свідчать, що мародерство – це і є національна риса росіян. Окупанти не лише вихваляються награбованим, а й отримують від своїх рідних настанови: «Бери все!»

Ось лише кілька діалогів мародерів, які подаємо російською, аби яскравіше передати жалюгідність носіїв «вєлікой русской культури». 

– Дома грабим, чтобы пожрать, сигарет нет, чай курим. Тут мы мопед отжали, поехали в магазин, ограбили, набрали всего. Вчера дом ограбили, курицу замариновали, поели. 

Інший окупант, телефонуючи, ймовірно, дружині, страшенно радіє. 

– У меня квартира в кармане целая лежит. Короче, зашли в квартиру, в дом, с Мишаней, открыли сейф ключом, подсчитали общую сумму. Где-то 5, 2 миллиона. 

– Саш, тебе влетит за это?

– Да (незензурна лайка) зайка, кто узнает. Знаем только он и я.

– Шариф? А камер там нет? А если Шариф проболтается?

– Нет, это слишком большие деньги. 

У будинках українців, яких війна змусила стати біженцями, окупанти шукають не лише цигарки, алкоголь, їжу, а найперше – цінні речі – виносять побутову техніку, телефони, а ще – постільні речі, одяг, взуття. Трапляється, знаходять прикраси, вироби зі срібла і золота. Про це свідчить наступний діалог мародера зі своєю подругою.

– У меня тут хорошие новости.

– Какие?

– Нашли немецкую хату. Я тут устал золото носить (нецензурщина). 

– Хи– хи– хи– хи…Мародер!!!

– Немец-хохол. У него там немецкий герб. Вот, хохлы сдались фашистам. Дай бог, привезу миллионов 400. Духи какие-то здесь нашел, вкусные.

– Женские или мужские? Я сегодня себе сходила купила.

– А я на халяву беру.

– Все бери!

– А дом сейчас сожгу. 

У пошуку трофеїв російська солдатня розбиває музеї, дитячі садочки та школи, знімає з автомобілів колеса, аби забрати додому. 13 березня у Тростянці Сумської області військові російської федерації розграбували підстанцію швидкої допомоги та викрали медикаменти і три автобілі – Volkswagen Crafter ВМ4565СО, УАЗ ВМ6169АТ, Peugeot Citroen ВМ1246СО. Тепер у місті залишилася лише одна карета швидкої допомоги. Що не змогли забрати з собою – побили і розтрощили. Розгромили окупанти і відділення Укрпошти, знищили автомобілі, які його обслуговували. 

Днями стало відомо, що через невдалу спробу провести бліцкриг та провальну логістику, підрозділи путінських військ отримали вказівку перейти на «самозабезпечення». Тобто кількість грабежів крамниць, аптек, складів тепер збільшиться.

Хто не знав – ось справжнє обличчя «русскаго міра», який російська федерація хоче поширити на всі країни і континенти.