Абсолютна більшість таких (фактично 90 відсотків) виконувалися за зверненнями споживачів, котрі скаржилися на різке підвищення цін передовсім на найнеобхідніші продукти харчування, відсутність цінників на полицях і прилавках та наявність там алкоголю, яким в умовах воєнного стану торгувати заборонено.

За інформацією прес-служби ГУ, чимало викладених у скаргах покупців фактів підтверджувалися під час перевірок. Тож за результатами останніх згадані порушення усувалися. Зокрема, власники торгових мереж і крамниць зменшували ціни на продукти харчування до економічно обґрунтованих. Так, в одному з магазинів Полтави літр соняшникової олії подешевшав на 18 гривень, а ціна кілограма цукру знизилася на 4 гривні.

Досягти цього вдалося за рахунок зменшення саме торговельних надбавок до десяти відсотків. У крамницях досить популярної в обласному центрі мережі «Хуторок» ціни на картоплю та капусту знизили відповідно на 4 і на 5 гривень за кіло. Водночас у мережі магазинів «Хвилинка», що діє в Лубнах, подешевшали макаронні вироби, молочна продукція, борошно, хліб та олія.

Полтава.

Фото з сайту Головного управління Держпродспоживслужби в області.