Внаслідок прямого влучання ворожого снаряда у будинок в прифронтовому Майорську було вибито вікна й перебито електрику. У постраждалому помешканні залишались дві жінки - Катерина Дмитрівна та її прикута до ліжка свекруха, яка вже кілька років перебуває під доглядом. 

З 2015 року, відколи в Майорську через вибухи був зруйнований газопровід, квартири тут опалювалися електрообігрівачами. Але після знеструмлення в квартирі остаточно знизилася температура й зникла можливість хоч якось приготувати їжу.

Майже три тижні, від початку «гарячої» фази війни, Майорськ живе в умовах постійних активних бойових дій і холоду. Через повну неможливість для Катерини Дмитрівни та її немобільної свекрухи залишатися в обстрілюваному наскрізь місті гуманітарний центр Проліска – Майорськ вжив заходи щодо їх евакуації. Працівники Гуманітарної місії «Проліска» перевезли обох жінок до волонтерського хоспісу міста Часів Яр, де їм було надано притулок та харчування.

На знімках: під час евакуації постраждалих від обстрілів жителів Майорська.

Цими ж днями представники ГО «Проліска» евакуювали з обстрілюваного рашистами Торецька ще 91 мирного жителя.

На знімку: автобус, яким були евакуйовані мирні мешканці Торецька.

Людей перевезли на залізничний вокзал м. Краматорська та забезпечили їх посадку на евакуаційні поїзди до більш безпечних регіонів країни.

Фото Гуманітарної місії «Проліска».