Про це повідомили у полку спеціального призначення «Азов». 

«Ворог продовжує цинічно руйнувати українське місто, використовуючи весь доступний йому арсенал. Після авіації, артилерії, різних систем та танків окупанти нищать місто важким озброєнням бойових кораблів», - зазначили захисники Маріуполя.

Радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, інформуючи про ситуацію в місті та навколо нього на 25-й день війни, наголосив: «Таке враження, що росіяни дійсно вирішили доказати нацистам, що можуть повторити. Кожен їхній злочин».

За інформацією Андрющенка, евакуація важко, складно, але рухається. Росіяни роблять все, аби ускладнити виїзд маріупольців із міста. Вчора ввечері ворог обстріляв автівки, що намагались виїхати в бік с. Мелекіне. 

«Бої в місті тривають. Так саме місто продовжують обстрілювати з неба та з моря. Схоже, окупанти настільки хочуть стерти Маріуполь, що готові накривати самі себе вогнем у тому числі, - зауважує радник керівника міста. - Наші захисники, зокрема «Азов», в умовах міських боїв досить успішно чинять опір. Важко, але окупанти не можуть взяти під контроль навіть руїни Маріуполя».

Рашисти продовжують ганебну примусову окупацію й депортацію цивільного населення. По лівому берегу в районі вул. Азовстальська надходять данні про депортацію маріупольців у Томськ, Володимир, Ярославль. «Безпрецедентний для 21 сторіччя злочин росіян, хоча поняття безпрецедентний, злочин та росія вже 25 днів завжди поруч», - підкреслив представник муніципалітету.

З району Мангуша, розташованого неподалік Маріуполя, надходять відомості про суцільну та щільну «зачистку», здійснювану окупантами та їх колаборантами. Є непоодинокі випадки взяття в полон та незаконних арештів колишніх працівників правоохоронних органів. Всі люди з активною проукраїнською позицією зараз під загрозою.

Колаборанти також вдаються до грабування українців під час евакуації. Є факти масового «вилучання» автівок на блок-посту в районі смт. Мангуш. Після «експроприації» люди пішки продовжують рух в бік Бердянська, й маріупольці підвозять один одного.

Фото з відкритих джерел.