Багато українців в мережі повідомляють, що після початку повномасштабної війни в Україні вони буцімто не можуть оформити «президентську» тисячу. Це, схоже, правда.

Проте державою запроваджено ряд нових програм, покликаних, якщо не розв’язати проблеми співгромадян, що виникли внаслідок війни з рф, то бодай допомогти вижити у цей скрутний для держави та людей час.

У розділі «єПідтримка» з’явилась можливість отримати виплату у 6500 гривень.  Вона спрямована на підтримку громадян, що втратили заробіток через війну. Її можуть отримати наймані працівники та ФОП усіх груп, які проживають у гарячих точках країни.

Під програму підпадають Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Київська, Житомирська, Одеська, Волинська, Дніпропетровська області та місто Київ.

Всі подробиці на порталі https://taxer.ua/uk/blog/197. Там, до речі, закликають стежити за інформацією про оновлення списку областей, щоб подати заявку на отримання коштів.

Ми ж додамо, що у 2022 році всім застрахованим особам надається одноразова матеріальна виплата у розмірі 6500 грн на картку «єПідтримка».

Скористатися програмою можуть ФОП 1-4 групи, які подали звітність за IV квартал 2021 року або загалом за 2021 рік. А також  усі наймані працівники, за яких роботодавці сплачують ЄСВ, окрім працівників бюджетних установ, фондів загальнообов'язкового державного страхування та державної служби.

Для отримання коштів потрібно офомити заявку в додатку «Дія».

Важливо:

На реалізацію цієї програми Мінекономіки має намір виділити 21 905 млн. гривень.

Портал Таксер нагадує, що Допомога в межах «єПідтримка» повинна бути  використана протягом 9 місяців, кошти можна витратити на будь-що у тому числі на допомогу армії чи фонду «Повернись живим». Усі обмеження з програми зняті. Перерахувати гроші можна з Дії.

єДопомога забезпечує збір потреб людей з усіх регіонів у гуманітарній допомозі

Заступник міністра соціальної політики України Костянтин Кошеленко розповів про платформу єДопомога.

єДопомога - це платформа, яка забезпечує збір потреб людей з усіх регіонів у гуманітарній допомозі, а також ефективний та адресний розподіл.

Платформа об'єднує можливості і ресурси держави, поштових операторів, бізнесу, громадських організацій, благодійних фондів та волонтерів у наданні гуманітарної допомоги постраждалим від війни, внутрішньо переміщеним особам та людям з вразливих категорій.

Переходьте на https://edopomoga.gov.ua та заповнюйте коротку форму! – закликав заступник міністра на сторінці відомства у соцмережі.

І – ще одна  програма.

Уряд підтримає власників житла, які безоплатно прихистили переселенців

За дорученням Президента України Урядом розроблено соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким врегульовуються питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло.

«Хочу подякувати всім небайдужим українцям, які від початку війни швидко зорієнтувалися та по всій країні приймають абсолютно безоплатно тих, хто втративши дім та рятуючись від війни, шукають безпечний прихисток. Ви сьогодні рятуєте життя, дякую!», – звернувся до українців Олексій Чернишов - Міністр розвитку громад та територій України.

Він розповів про програму, спрямовану на підтримку власників житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб.

Вони отримають гарантовану державну допомогу в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Міністр на прикладі пояснив  як це працюватиме  і підсумував

«Допомагати легко! Ми Українці! Допомагаючи один одному і спираючись на підтримку держави в цей складний час, станемо ще сильнішими…»!

Тим часом Центр протидії дезінформації при РНБО України підсумовує і  роз’яснює, за якими напрямками, згідно рішення Уряду, можуть отримати державну допомогу, вимушені переселенці.

Кожному переселенцю в Україні держава виплачуватиме щомісяця допомогу в розмірі 2 тисячі гривень

– Батькам кожної дитини, яка переїхала до більш безпечних регіонів, буде виплачено 3 тисячі гривень щомісячно

– Також 3 тисячі гривень щомісячно отримуватимуть особи з інвалідністю

– Кожен роботодавець отримає 6500 гривень щомісячно на оплату праці найманого вимушеного переселенця

– Кожна родина, яка надала прихисток вимушеним переселенцям, щомісячно отримуватиме компенсацію у розмірі 450 гривень на оплату комунальних послуг (за кожного, кому надано прихисток)

Виплати здійснюватимуться через Дію, на картку в банку.

Переможемо!

Слава Україні!