Херсонська область

На Херсонщині окупанти нав’язують місцевим жителям свої «дерев’яні».

Чужинці нав’язують місцевим свої «дерев’яні»

Приміром, у Генічеську міським пенсіонерам уже запропонували отримати допомогу - по десять тисяч російських рублів. Надалі обіцяють видавати пенсію тільки знеціненою валютою країни-агресора, а селянам повідомили, що паливо для весняно-польових робіт вони також зможуть купувати, розраховуючись рублями.

От тільки населення таких розрахунків всіляко намагається уникати. Адже вільно конвертованої валюти за них придбати не можна – при цьому навіть в умовах окупації на «чорному ринку» повсюдно міняють гривні на євро і долари. Продуктів і товарів ширвжитку за рублі також не купити. А по-друге, банкноти від окупантів можуть бути підробленими.

Тому землякам категорично не радить їх приймати і перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. З посиланням на відомості розвідки Великої Британії, він інформує, що на фабриці у Пермі саме для тимчасово окупованих територій почали штампувати фальшиву готівку – 2,5 мільярди рублів. Її планують розповсюджувати не тільки на Херсонщині, а й на Запоріжжі, Донеччині та Луганщині.

«Якщо вам в руки потраплять ці криваві гроші, то сприймайте їх як тридцять срібняків - плата за зраду. Не підтримуйте економіку агресора, який щоденно вбиває наших дітей, жінок, пенсіонерів і чоловіків", - звернувся до херсонців через свою сторінку у Фейсбук Юрій Соболевський.

Херсонська область.