У Маріуполі в приміщенні школи №53 депутати від забороненої «ОПЗЖ» за підтримки російських військових обрали так званим «головою» міста Костянтина Іващенка (на знімку), про якого відомо, що він - екс-депутат міськради від ОПЗЖ, екс-директор заводу «Азовмаш».

Ще одного депутата від «ОПЗЖ», Хармишева, окупанти оголосили так званим «секретарем громади». Про це повідомляє телеграм-канал «Оперативний ЗСУ» з посиланням на підконтрольні ОРДО ЗМІ та радника Маріупольського міського голови Петро Андрющенка.

Зазначається, що російські військові примусово, під дулами автоматів, привезли з Маріуполя та навколишніх сіл депутатів інших партій для «правильної картинки». Окрім бутафорських «призначень», учасники фейкових зборів заявили, що «ратифікували результати референдуму 2014 року» і тепер «вважають Маріуполь частиною республіки».

У Маріупольській міській раді щодо так званого «призначення» Іващенка наголосили: «Розвалив найбільше в Україні машинобудівне підприємство. Обікрав десятки тисяч працівників. Вступив до лав "ОПЗЖ". Зрадив свою країну. Це коротка біографія самопроголошеного за підтримки окупантів «мера» Маріуполя Костянтина Іващенка. Рашисти не втомлюються пробивати дно цинізму знову і знову. Спочатку розбомбили та взяли в заручники наше квітуче місто. Морили голодом та вбили тисячі маріупольців. А тепер на руїнах проводять шабаші з колабораціоністами. Врешті-решт зло буде покарано. Вже скоро кожен воєнний злочинець та колаборант заплатить за свої дії».


Скріншот з сайту korrespondent.net