Про це повідомляє турецька газета Hurriyet з посиланням на міністра оборони Туреччини Хулусі Акара. За його словами, Росія переконує, що небезпечні плавучі міни в Чорному морі залишила українська сторона. Але, знаючи, що російські посадовці всіх рангів брешуть на кожному кроці, Турречина почала розслідування, кому вони належать і хто їх розкидав в акваторії Чорного моря.

«Є підозра, що ці небезпечні предмети було скинуто навмисно, щоб у Чорне море через Босфор зайшли тральщики НАТО для їх нейтралізації. Це може бути частиною підступного плану тиску на Туреччину», -- повідомив міністр членам Центрального виконавчого комітету правлячої Партії справедливості і розвитку, який заслухав його інформацію про стан оборонної промисловості країни у зв'язку з війною в Україні. Він пояснив, що підводні міни зазвичай блокуються, коли відриваються від тросу, а ось снаряди, які знешкодили турецькі сапери, не мали такої системи блокування. Що дає підстави для висновку: їх так залишили навмисно. Міністр повідомив, що з кінця березня турецькі групи підводної безпеки знешкодили три такі міни, і всі вони російського виробництва.

Міністр запевнив, що Туреччина не пропускатиме бойові кораблі в Чорне море. «Ми не допустимо, щоб Чорне море було втягнуто у війну», -- заявив він.