На знімку: знамениті «Едельвейси». 

Водночас на визволених від ворога територіях здійснюють заходи із підтримки місцевого населення.  

«Бійці блискуче дали русні прочухана та відігнали ворога зі свого напрямку, – повідомляють у прес-службі «десятки». – Мешканці почали повертатися до своїх домівок. Для підняття морального духу місцевого населення наш славетний оркестр «Едельвейс» дав невеличку концертну програму в одному із визволених населених пунктів Київщини». 

Концерт відбувся просто неба, біля одного з храмів, на якому видно сліди ворожих обстрілів. Бійці виконували відомі пісні, так само й сучасні, створені вже під час війни. Слова вивчали через ґаджети. 

На знімку: концерт на визволених територіях.

Водночас бійці допомагають забезпечувати мешканців визволених територій продуктами харчування та всім необхідним. Для цього акумулюють допомогу через створений Фонд підтримки гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Приміром, є велика потреба в будівельних матеріалах для відновлення зруйнованих осель, медикаментах. 

Фонд наповнюється по-різному. Приміром, у Музеї історії міста Коломиї на Прикарпатті 9 квітня відбувся благодійний концерт «Перемога в єдності» за участю оперних співаків і музикантів із Коломиї та міст, що постраждали від війни. Перед концертом відбувся благодійний аукціон робіт студентів відділення образотворчого мистецтва Коломийського педагогічного фахового коледжу. Роботи можна було придбати офлайн та онлайн. Виручені кошти передали на підтримку 10-ої Окремої гірсько-штурмової бригади. Чергова благодійна виставка творів коломийських митців відбудеться 16 квітня. 

«Едельвейси» отримали нещодавно й вагому допомогу від благодійників: п’ять квадрокоптерів, станції для індивідуального приготування їжі, тактичний посуд, саперні лопати, наколінники та засоби індивідуального маскування. Все – для покращення боєздатності підрозділу та наближення Перемоги.

Івано-Франківська область.

Фото з відкритих джерел.